Home Tarieven Contact Over

Het doel van De Bouwplaats

De Bouwplaats wordt geleid door Elsbeth Bonefaas. Zij is sinds 2007 actief in het basisonderwijs. Ze is leerkracht geweest van alle groepen van de basisschool. Gedurende die jaren heeft ze de Master Special Educational Needs afgerond.
In 2020 heeft ze het roer omgegooid. Niet meer voor de klas, maar aan het werk als taalspecialist op een basisschool en als Remedial Teacher op verschillende scholen.
"Het was lastig om in de klas alle kinderen te geven wat ze nodig hadden. Als Remedial Teacher zie ik dat mij dat wel lukt. Ik kan, samen met het kind, bouwen aan de ontwikkeling van het kind.""

Elsbeth Bonefaas

Hoe gaat het te werk?

Of het nu gaat om lezen, cognitieve vaardigheden (executieve functies) of rekenen: je bent welkom op De Bouwplaats! Op De Bouwplaats is stilzitten geen optie. We gaan lekker actief aan de slag. Bewegend leren staat centraal. We zullen de begeleiding altijd afstemmen op wat het kind nodig heeft, werk op maat dus!

Leermethodes

Bij de Bouwplaats bouwen we aan de ontwikkeling van het kind. Dit doen we door wetenschappelijk bewezen methodieken, in combinatie met educatieve spellen en, waar mogelijk, gebruiken we daar verschillende zintuigen bij. Gemotiveerd zijn voor leren is de sleutel om tot ontwikkeling te komen. Na elke sessie vindt er verslaglegging plaats. Dit verslag wordt altijd met ouders gedeeld, zodat de ontwikkeling van de leerling gevolgd kan worden.

Structuur

We proberen de leerstof zoveel mogelijk te schematiseren en structureren. Hierbij maken we gebruik van concreet materiaal. We brengen structuur aan in de leerstof en maken het beeldend voor het kind. Van hieruit werken we steeds verder tot uiteindelijk abstract niveau, waarbij concreet materiaal niet meer nodig is. Bij het maken van de stapjes kijken we naar het individuele kind. Elk kind leert in zijn/ haar eigen tempo.

Zintuigen

Bij de Bouwplaats maken we gebruik van alle zintuigen. We gebruiken hierbij de kinesthetische leerstijl: leren door te doen ! Niet alleen theoretisch informatie tot je nemen, maar doen! Daar leer je van!

Voor wie?

De Bouwplaats biedt individuele begeleiding, maar ook groepsbegeleiding. De begeleiding kan thuis bij de leerling plaatsvinden, op de school van de leerling (in overleg met school) of bij De Bouwplaats. Ook is er een mogelijkheid tot online begeleiding

Ben je enthousiast geworden?

Heeft uw kind ook een zetje nodig in zijn/ haar ontwikkeling? Wil jij leren (weer) leuk vinden? Neem gerust contact op!